DERNEK TAKİP : ETKİNLİK YÖNETİMİ

Derneğinizin belirli bir ücret karşılığı düzenlediği gezi, konser, yemek gibi organizasyonların gelir, gider ve sonuçta bu etkinlikten Kar mı edilmiş zarar mı edilmiş takip edebilmeniz için yapılmış bir alandır. Etkinlik İşlemlerini 4 kısımda inceleyeceğiz. Bunlar;

→ ETKİNLİK OLUŞTURMA

Sol menüden DERNEK İŞLEMLERİ > ETKİNLİK İŞLEMLERİ seçeneğini tıklıyoruz. Açılan sayfada sol üst köşedeki, yeşil "Etkinlik Ekle" butonuna tıklıyoruz. Etkinlik formu açılacaktır. Bu Formdaki etkinlik ismini, Tarihini , varsayılan fiyatı ve etkinlik açıklamasını yazyıp, kaydet butonuna basıyoruz. Burada dikkat edeceğimiz hususlar, Etkinlik ismini yazarken oluşturduğumuz veya oluşturacağımız etkinlikler ile aynı isimi kullanmamak olmalı yani örnek gezi yerine gezi bahar 2018 gibi yada gezi mayıs 2018 gibi bir belirleyici koymamız gerekir. bir önemli nokta da fiyat , fiyat varsayılan fiyattır, tahsilatlarda seçerken bu değer default olarak gelir tabi isterseiz siz değiştirebilirsiniz. Yani her üyeden aynı Miktarı almanız gerekmez.

Dernek Etkinlik ekleme İşlemi

→ ETKİNLİK GİDER KAYITLARI

Bu Kısma sol menüde KASA ÇIKIŞI > OFİS & DİĞER ÖDEMELER seçeneğinden ulaşıyoruz. Daha önce diğer ödemelerde kısaca anlatılmıştı firma seçtikten sonra Etkinlik seçiyoruz. ve kayıt işlemini yapıyoruz. Bu ödeme işleminde ödenen kısmının eksik olması yani firmaya borç oluşmasında bu borç kısmı değil toplam miktar baz alınır. Yani Tüm bedel ödenmiş gibi gider olarak gözükür.

→ ETKİNLİK GELİR KAYITLARI

Etkinlik kayıtları sol menüdeki KASA GİRİŞİ > BAĞIŞ & DİĞER GELİRLER seçeneğinden yapılıyor daha önce anlatmıştık. Önce Üye Seçiyoruz tıkladığımızda tahsilat konusundan etkinlik ödemesini seçince ödeme şekli ve etkinlik seçimi alanı gelir. Etkinlik seçtiğimizde Ödenecek miktar yazan yere varsayılan etkinlik fiyatı gelir. İsterseniz bu fiyatı değiştirebilir farklı miktarlar girebilirsiniz.

→ ETKİNLİK SONUÇ ANALİZİ

Etkinlik için aldığımız ücretleri ve yaptığımız harcamaları görüntülemek için CARİ İŞLEMLER > CARİ HESAP DÖKÜMÜ seçeneğini tıklıyoruz karşıma gelen ekranda son yapılan işlemlerin listelendiği tablonun üstünde solda "Arama Yapılacak Metni Giriniz" yazan yere, Etkinlik ismini yazdığınızda , yazınızın hemen altında seçenekler çıkacaktır, bu seçeneklerden bilgilerine ulaşmak istediğiniz etkinliği tıklayınız. Tıkladığınız da bu etkinlik Seçilecek Arama Yap butonuna bastığınızda bu etkinliğe ait veriler görünecektir. Etkinliklere aynı isimleri vermemeniz gerektiğin daha önce belirtmiştik, aynı ismi verdiyseniz karşılık olabilir. Gelen verilere baktığımızda Çıkan sütunu doluysa yaptığımız harcamaları, Giren kısmı doluysa gelirleri göstermektedir. En alt sağda Kasa DURUMU yazan alanda Etkinliğin net durumunu görebilirsiniz. Etkinlik işlemi bitince baktığınızda buradaki Değerin başında - işareti varsa o kadar etkinlikten zarar etmişiz demektir. "-" işareti yoksa o kadar kar etmişiz demektir. bu şekilde önceki dönem masraflarına veya benzer etkinlik verilerini kontrol ederek yapacağımız etkinlik için bir fiyat oluşturabilir, hatta katılan insan sayılarına göre araç tahsisimizi , yemek miktarını tahmin edebilir yada ayarlayabiliriz.