DERNEK TAKİP : EXCELDEN TOPLU ÜYE EKLEME.

Dernek programımızda , Excel dosyasından mevcut üyelerimizi toplu olarak ekleyelim... Tpolu üye ekleme kısmını 3 aşamada Gerçekleştireceğiz

1 excel listesinin hazırlanması;

excelden Üye Ekleme

Kasa girişi menüsün altında aidat tahsilatı seçeneğini seçiyoruz karşımıza solda üye ara yazan bir alan çıkıyor, sağdaysa boş olarak üye ödeme hareketleri yazan bir çerçeve çıkıyor.

Öncelikle Sol Menüdeki üye işlemleri seçeneğinin altındaki excelden üye ekleme seçeneğini tıklıyyoruz. Öcelilkle burada açılan sayfadaki sağ üstteki örnek excel dosyasını indiriyoruz.

Exel dosyasında üye bilgilerinin önemli olanları bulunmakta sadece. Bunları başlıklardaki açıklamalara göre dolduruyoruz. boş bıraktığımız alanlar işleme engel değil bununla birlilikte ismini yazmadığınız bir üyeyi eklemekte çok mantıklı olmaz bu sebeple buradaki alanları mümkün olduğunca doldurmanız gerekir. bilgileri girerken iki alanda farklılık vardır bunlar cinsiyet ve Üyelik durumu.

Üyelik durumunda aktif için 1 pasif için 0 yazmanız gerekmektedir. yine cinsiyet kısmında bayan üyeler için 2, bay üyeler için 1 yazmanız gerekiyor. bunları hazırladıktan sonra excel dosyasınız masa üstünde bir alana kaydediniz.

2 excel dosyasının sisteme yüklenmesi;

excelden Üye Ekleme

Yine excelden üye ekleme sayfamızdaki sol kısımdaki dosya seçiniz yazan kısmından excel dosyasımızı bulup Yükle butonuna tıklıyoruz. burada excel dosyası geçici Belleğe alınıyor. 3. aşamadaki işlemleri yapmazsanız üyeler sisteme eklenmemiş olur..

3 Üyelerin sisteme eklenmesi

excelden Üye Ekleme

Excel dosyamızı yüklediğimizde sağ tarafta örnek excel dosyasının yerine mavi bir seçenekler alanı gelir ve üst kısmında excel dosyanız sisteme yüklendi yazar buradan sonra şube seçmeniz gerekiyor sonrada üyeleri ekleyeceğiniz grup seçimini yapıyorsunuz ÜYE LİSTESİNİ EKLE butonuna tıkladığınız ekleme işlemi gerçekleşir.

NOT: excel üye eklerken öncelikle üyelerinizi grup grup farklı excel dosyalarına kaydediniz. Grup seçimi önemlidir. normal üyeleri bağış grubuna yada çalışanlar grubuna eklerseniz bu kişilere aidat tanımlaması yapamazsınız yada çalışanlar listesine eklemeniz gereken kişileri farklı gruba eklerseniz maaş ödemesi yapamazsınız.