DERNEK TAKİP : TAHSİLATLAR VE GELİR KAYITLARI

derneğin gelir tahsilatlarını düşündüğümüzde en başta aidat gelirleri gelir. Daha sonra etkinlik gelirleri, bağış gelirleri ve demirbaş satışlarından kaynaklanan gelirler düşünebilir... Aidat ve bağış tahsilatlarını bu kısımda anlatacağız, Etkinlik işlemleri, ve demir baş işlemlerini ayrıca detaylı olarak anlatacağız. Ama burada da kısaca değineceğiz.

Aidat Tahsilatı :

Dernek üye günelleme

Kasa girişi menüsün altında aidat tahsilatı seçeneğini seçiyoruz karşımıza solda üye ara yazan bir alan çıkıyor, sağdaysa boş olarak üye ödeme hareketleri yazan bir çerçeve çıkıyor. Üye ara yazan yere tahsilat yapacağınız üyenin, adını yazıyorsunuz tamamını yazmak zorunda değilsiniz aradığını üye çıktığında tıklayarak seçiniz. Seçtiğiniz anda sayfada üyenin bilgileri önce yaptığı ödemeler yıllık aidat ödeme tablosu gibi bilgiler belirecek bunlar bilgi amaçlı size kolaylık olsun diye paylaşılmış bilgilerdir. sizin yapacağınız sadece ödeme şeklini seçip kırmızı alandaki ödeme miktarını yazıp ödemeyi tamamla butonuna basmak. Aidat tahsilatı bu kadar basit .

Bağış Tahsilatı :

Dernek üye günelleme

Derneğimize yapılan karşılıksız ödemeleri, yani bağışları kayıt altına almak için, Kasa Girişi menüsünün altındaki bağış ve diğer gelirler seçeneğini tıklıyoruz. Açılan sayfada Üye / Firma ara yazan alandan üye yada firma ismini yazarak Mouse ile tıklayarak seçiyoruz. Bağış geliri için üye yada firmayı seçtiğimizde, hemen altında ki TAHSİLAT KONUSU seçeneğinde bağış geliri seçilir gelir bunu değiştirmeye gerek yok, sonraki adımda Ödeme şeklini seçiyoruz. Nakit ödemeyse elden, Bankaya geldiyse bankayı, Eklediğiniz farklı bir seçenek varsa ona göre de seçiminizi yapabilirsiniz. Sonraki adımda ÖDENECEK MİKTAR yazan yeren alınan miktarı girip; ÖDEMEYİ TAMAMLA butonuna basıyorsunuz. Bağış işlemlerini bu şekilde kayıt altına alıyoruz. Bağış işlemleri karşılıksız olduğundan derneğe olan borç alacak miktarını değiştirmez.

Etkinlik Tahsilatı :

Dernek üye günelleme

Etkinlik tahsilatları, derneğin bilet veya bir ücret karşılığı düzenlediği, gezi, konser vb tüm olayları kapsar, burada etkinlik düzenlendiğinde tüm üyeler borçlanmaz, sadece kayıt ettiğimiz üyelerde bir gelir gider işlemi olur. Onun dışında ki üyeler işlem yapmadığımız sürece etkilenmez. Etkinlik Tahsilatından yine Kasa giriş menüsün altındaki bağış ve diğer gelirler seçeneği tıklanır, üye seçimi yapılır, sonra Tahsilat konusu olarak etkinlik seçilir, bu seçim yapılınca, ödeme şekli yazan yerin altında Etkinlik seçimi alanı belirir, oradan hangi etkinlik için tahsilat yapıyorsak onu seçeriz, ve ödeme miktarını girip işlemi tamamlarız.

Diğer Tahsilatlar :

Dernek üye günelleme

Diğer tüm gelirlerimizi bu kısmından tahsil ederiz , aynı sayfada tahsilat konusunu diğer gelirler olarak seçtiğimizde, ödeme şekli seçeneğinin altında açıklama yazını alanı çıkar bu alana istersek bu gelirin nedeni bilgilerini belirterek kayıt altına alırız, yine ödenecek miktarı girer ve ödemeyi tamamla butonuna basarak işlemi tamamlamış oluruz.

Not: Demirbaş alım satımı vb işlemlerini Sol menüdeki demirbaş Takibi menüsünden gerçekleştiriniz.