DERNEK TAKİP : ÖDEMELER VE GİDER KAYITLARI

Dernek programımızda , ödeme işlemlerinı kayıt altına almak için Kasa çıkışı menüsü altındaki Burs Ödemesi, Maaş Ödemesi, ofis ve Diğer ödemeler seçeneklerini kullanıyoruz.

Demirbaş ödemeleri bu kısımlarda yer almıyor, demirbaş Takibi menüsü altından yapıyoruz. Demirbaşlar 1 yıldan daha uzun süre dernek bünyesinde kullanılan eşyaları ifade eder, örnek verirsek , aldığımız kalem , kırtasiye vb şeyler ofis gideri iken, ofise aldığımız bilgisayar , masa, dolap demirbaş kaydına girer, yine aldığımız bilgisayar yazıcısı demirbaş iken, yazıcıda kullandığımız renk kartuşları, kağıtlar ofis ve yönetim giderlerine masrafa girer .

1 Dernek Programı : Burs Ödemeleri

Dernek burs ödemesi

Kasa girişi menüsün altında aidat tahsilatı seçeneğini seçiyoruz karşımıza solda üye ara yazan bir alan çıkıyor, sağdaysa boş olarak üye ödeme hareketleri yazan bir çerçeve çıkıyor.

Dernek burs ödemeleri, derneğimiz tarafından destekelenen öğrenciler ve yapılan bağışlar için kullanılmaktaadır. Kasa çıkış menüsünün altındaki Burs ödemeleri seçeneğini tıklıyoruz. Burs verdiğimiz kişinin , Bağış grubuna kayıtlı olması gerekir, aksi halde kişi aramsında çıkmaz. Sizlere kolaylık olsun diye , eğer yazdığınız isim bağış grubunda yoksa hemen Bağış grubuna üye eklemenizi sağlamak için bir form gözükecektir. bu form kısa üye bilgilerini kaydetmemiz için oluşturulmuştur daha sonra dilerseniz bağış grubundan bu üyeyi bulup detaylı bilgilerini girebilirsiniz. aradığınız ismin çıktığını varsayarsak yanındaki "SEÇ" butonuna tıklıyoruz ve önceki bilgileri geliyor.

Ödenecek tutar alanına verilecek olan miktarı giriyoruz.

Açıklama Alanına bir şey yazmazsanız bir önceki ay ın bursu olduğana dair bir açıklama gelir siz isterseniz değiştirebilirsiniz.

Ödeme Şekli : seçeneğine daha öncede söylediğimiz gibi nakit kasasından mı verdik, bankadan havalemi yaptık bunu belirtiriz.

Tarih : değiştirmezseniz bu günün tarihi varsayılan olarak gelir siz değiştirebilirsiniz.

KAYDET butonuna bastığınızda ödeme işlemi tamamlanacaktır. yine bu ekranda sağ kısımdaki tablodan daha önce yapılan ödemeleri görebilirsiniz.

2 Dernek Programı : Maaş Ödemeleri

Dernek maaş ödemesi

Sol menüdeki kasa çıkışı işlemleri altındaki maaş ödemeleri seçeneği tıklanır. Karşımıza gelen ekranda isim ile arama alanına isim yazılarak arama yapılır, seç butonuna basılarak üye seçilir. bu arama sonuçlarında sadece dernek çalışanlar grubundaki kişişler gözükür. Aradığınız kişiyi daha önce çalışanlar grubuna kaydetmediyseniz. önce o gruba kaydetmelisiniz. Dernek maaş ödemesi yapılacak kişinin, bilgileri seçildikten sonra , yine ödenecek tutar, ödeme şekli , açıklama ve tarih kısımları doldurularak kaydet butonuna basılarak maaş ödeme işlemi tamamlanır. Tarih ve açıklama alanında varsayılan bilgileri vardır, değiştirmezseniz bunlar kaydedilir, isterseniz değiştirebilirsiniz.

3 Dernek Programı : Ofis & Diğer Ödemeler

Dernek odis ödemeleri

Ofis ve Diğer ödemeler seçeneği diğer ödeme tiplerinden farklıdır. Zira bir mal veya hizmet alımı söz konusudur, buda bir firma yada kişi ile ticari bir alış veriş olduğunu gösterir. Bu sebeple Kişi arama alanı yerine firma arama alanı vardır. Firmaları normalde bir cari işlemi olduğu için Cari işlemleri Menüsü altından Firma işlemleri alanından ekliyoruz ama size kolaylık olsun diye Eğer aradığınız firma yoksa hemen firma ekleme alanı bu alanda gözükür ve buradan firmayı ekleyip, işlemlerinizi yapabilirsimiz.

firma seçiminden sonra Açıklama Alanı var buraya ödemeye konu olan mal yâda hizmet ile ilgili kısa bilgi eklemeniz yararlı olur.

Eğer bir evrak var ise FATURA VE EVRAK alanına bu evrak numarasını girebilirsiniz.

fiyat alanına alınan malın veya hizmet bedelini girmelisiniz.

Ödenen tutar alanı siz değiştirmedikçe hizmet bedeli ile aynı olacaktır. Eğer siz ödemenin tamamı yerine bir kısmını yaptıysanız, ödediğiniz miktarı buraya yazmalısınız.

ödeme şekli alnına ödeme şeklini seçiyorsunuz

kasa çıkış tarihi: ödeme tarihini yazıyorsunuz

Şube seçim alanı: Birden fazla şubeniz varsa, hangi şube için harcama yapıyorsanız o şubeyi seçmelisiniz.